Hozzávalók:
Elkészítése:
A túrót egy tálba tesszük, majd villával összetörjük. Ezután hozzáadjuk a búzadarát, a lisztet, a tojást, az apróra felvágott medvehagymát, és ízlés szerint sózzuk, és megszórjuk őrölt borssal.
Kézzel alaposan összegyúrjuk a hozzávalókat, majd a masszát kb. 30 percig pihentetjük, hogy a búzadara kicsit magába szívja a nedvességet.
A pihentetett masszából vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk, majd enyhén sós, forrásba lévő vízbe óvatosan beletesszük. Megvárjuk, míg feljönnek a gombócok a víz tetejére, és ettől számítva kb. 5 percig főzzük.
A megfőtt gombócokat szűrőkanállal kiszedjük a főzővízből, majd alaposan lecsepegtetjük, egy tálba helyezzük, és rögtön tálaljuk. (Ha nem tálaljuk rögtön, akkor a tál tetejét fedjük le, és tartsuk melegen a gombócokat.)
Tálaláskor a gombócok tetejét ízlés szerint tejföllel megcsorgatjuk.