Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás tészta szalonnával recept

Medvehagymás tészta szalonnával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg liszt
    • 10 levél medvehagyma
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk só
    • 15 dkg császárszalonna
    • 10 dkg sajt
    • tejföl (ízlés szerint)
    • 1 ek olaj

    Elkészítése:

    A medvehagymát vágjuk fel vékony csíkokra, majd egy tojással együtt tegyük bele az aprítógépbe, és pépesítsük.

    A lisztet keverjük össze a sóval, majd csináljunk a közepébe egy mélyedést, és öntsük bele a pépesített medvehagymát. Ezután adjuk hozzá a másik tojást, és villával kezdjük el összekeverni, majd kézzel folytatva gyúrjuk alaposan össze a tésztát. (Ha szükséges, akkor még egy kevés lisztet adhatunk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.)

    Ezután nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, majd vágjuk fel metéltnek. (Én tésztagéppel nyújtottam, és vágtam fel, de ezt kézzel is megtehetjük.)

    A császárszalonnát vágjuk fel kisebb kockákra, majd adjuk az olajhoz, és többször megkeverve süssük szép pirosra.

    A metélt tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük, és csepegtessük le. Ezután adjuk hozzá a pirosra sült szalonnához, majd keverjük alaposan össze.

    Tálalás előtt szedjük a szalonnás tésztát tányérra, majd locsoljuk meg a tejföllel, szórjuk meg a reszelt sajttal, és úgy kínáljuk.

    A medvehagymás tészta szalonnával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 293 kcal
    Fehérje: 13 g
    Szénhidrát: 23 g
    Zsír: 16 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá