Hozzávalók:
Elkészítése:
A medvehagymát vágjuk fel vékony csíkokra, majd egy tojással együtt tegyük bele az aprítógépbe, és pépesítsük.
A lisztet keverjük össze a sóval, majd csináljunk a közepébe egy mélyedést, és öntsük bele a pépesített medvehagymát. Ezután adjuk hozzá a másik tojást, és villával kezdjük el összekeverni, majd kézzel folytatva gyúrjuk alaposan össze a tésztát. (Ha szükséges, akkor még egy kevés lisztet adhatunk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.)
Ezután nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, majd vágjuk fel metéltnek. (Én tésztagéppel nyújtottam, és vágtam fel, de ezt kézzel is megtehetjük.)
A császárszalonnát vágjuk fel kisebb kockákra, majd adjuk az olajhoz, és többször megkeverve süssük szép pirosra.
A metélt tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük, és csepegtessük le. Ezután adjuk hozzá a pirosra sült szalonnához, majd keverjük alaposan össze.
Tálalás előtt szedjük a szalonnás tésztát tányérra, majd locsoljuk meg a tejföllel, szórjuk meg a reszelt sajttal, és úgy kínáljuk.