Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás-sajtkrémes lángos recept

Medvehagymás-sajtkrémes lángos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A lángoshoz:

    • 50 dkg liszt
    • egy teáskanálnyi só
    • egy nagyobb megfőzött és áttört krumpli
    • 4 dkg élesztő
    • egy teáskanálnyi cukor

    A töltelékhez:

    • 25 dkg sajtkrém
    • 20-25 dkg medvehagyma levél

    Elkészítése:

    A lángoshoz felfuttatjuk az élesztőt a cukorral és kb másfél dl langyos vízzel.

    A tészta összes hozzávalóját az élesztős vízzel egy tálba tesszük és bedagasztjuk. Duplájára kelesztjük kb egy óra alatt.

    A töltelékhez a sajtot kikeverjük az apróra vágott hagymával.

    Ha ez kész, tetszés szerinti nagyságú gombócokat tépünk belőle, formázzuk, lisztezett deszkára tesszük és még 10 percig kelesztjük.

    Ekkor kerek lapokká formázzuk a kezünkkel. Mindig csak egyet, majd a felére krémet, ráhajtjuk a tészta másik felét és jól összenyomkodjuk.

    Forró olajba tesszük, szép pirosra sütjük mindkét oldalát. Míg az egyik sül, addig elkészítjük a következőt.

    Nagyon finom egy tartalmas leves után, de vacsorára egy jó teával is finom.

    Tipp:

    Tavasszal, amikor itt a medvehagyma szezon, akkor nagyon sokat elteszek a fagyasztóba, így bármikor elkészíthetem ezt a finomságot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá