Medvehagymás-sajtkrémes lángos recept

Hozzávalók:
A lángoshoz:
- 50 dkg liszt
- egy teáskanálnyi só
- egy nagyobb megfőzött és áttört krumpli
- 4 dkg élesztő
- egy teáskanálnyi cukor
A töltelékhez:
- 25 dkg sajtkrém
- 20-25 dkg medvehagyma levél
Elkészítése:
A lángoshoz felfuttatjuk az élesztőt a cukorral és kb másfél dl langyos vízzel.
A tészta összes hozzávalóját az élesztős vízzel egy tálba tesszük és bedagasztjuk. Duplájára kelesztjük kb egy óra alatt.
A töltelékhez a sajtot kikeverjük az apróra vágott hagymával.
Ha ez kész, tetszés szerinti nagyságú gombócokat tépünk belőle, formázzuk, lisztezett deszkára tesszük és még 10 percig kelesztjük.
Ekkor kerek lapokká formázzuk a kezünkkel. Mindig csak egyet, majd a felére krémet, ráhajtjuk a tészta másik felét és jól összenyomkodjuk.
Forró olajba tesszük, szép pirosra sütjük mindkét oldalát. Míg az egyik sül, addig elkészítjük a következőt.
Nagyon finom egy tartalmas leves után, de vacsorára egy jó teával is finom.
Tipp:
Tavasszal, amikor itt a medvehagyma szezon, akkor nagyon sokat elteszek a fagyasztóba, így bármikor elkészíthetem ezt a finomságot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »