Medvehagymás-sajtkrémes lángos recept

Hozzávalók:
A lángoshoz:
- 50 dkg liszt
- egy teáskanálnyi só
- egy nagyobb megfőzött és áttört krumpli
- 4 dkg élesztő
- egy teáskanálnyi cukor
A töltelékhez:
- 25 dkg sajtkrém
- 20-25 dkg medvehagyma levél
Elkészítése:
A lángoshoz felfuttatjuk az élesztőt a cukorral és kb másfél dl langyos vízzel.
A tészta összes hozzávalóját az élesztős vízzel egy tálba tesszük és bedagasztjuk. Duplájára kelesztjük kb egy óra alatt.
A töltelékhez a sajtot kikeverjük az apróra vágott hagymával.
Ha ez kész, tetszés szerinti nagyságú gombócokat tépünk belőle, formázzuk, lisztezett deszkára tesszük és még 10 percig kelesztjük.
Ekkor kerek lapokká formázzuk a kezünkkel. Mindig csak egyet, majd a felére krémet, ráhajtjuk a tészta másik felét és jól összenyomkodjuk.
Forró olajba tesszük, szép pirosra sütjük mindkét oldalát. Míg az egyik sül, addig elkészítjük a következőt.
Nagyon finom egy tartalmas leves után, de vacsorára egy jó teával is finom.
Tipp:
Tavasszal, amikor itt a medvehagyma szezon, akkor nagyon sokat elteszek a fagyasztóba, így bármikor elkészíthetem ezt a finomságot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »