Medvehagymás-sajtkrémes lángos

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Medvehagymás-sajtkrémes lángos

Hozzávalók:
A lángoshoz:

  • 50 dkg liszt
  • egy teáskanálnyi só
  • egy nagyobb megfőzött és áttört krumpli
  • 4 dkg élesztő
  • egy teáskanálnyi cukor

A töltelékhez:

  • 25 dkg sajtkrém
  • 20-25 dkg medvehagyma levél

Elkészítése:

A lángoshoz felfuttatjuk az élesztőt a cukorral és kb másfél dl langyos vízzel.

A tészta összes hozzávalóját az élesztős vízzel egy tálba tesszük és bedagasztjuk. Duplájára kelesztjük kb egy óra alatt.

A töltelékhez a sajtot kikeverjük az apróra vágott hagymával.

Ha ez kész, tetszés szerinti nagyságú gombócokat tépünk belőle, formázzuk, lisztezett deszkára tesszük és még 10 percig kelesztjük.

Ekkor kerek lapokká formázzuk a kezünkkel. Mindig csak egyet, majd a felére krémet, ráhajtjuk a tészta másik felét és jól összenyomkodjuk.

Forró olajba tesszük, szép pirosra sütjük mindkét oldalát. Míg az egyik sül, addig elkészítjük a következőt.

Nagyon finom egy tartalmas leves után, de vacsorára egy jó teával is finom.

Tipp:

Tavasszal, amikor itt a medvehagyma szezon, akkor nagyon sokat elteszek a fagyasztóba, így bármikor elkészíthetem ezt a finomságot.