Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mediterrán serpenyős pite recept

Mediterrán serpenyős pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A tészta:

    • 300 g liszt
    • 2 dl víz
    • fél-fél teáskanál sütőpor és szárított élesztő
    • 1 teáskanál só
    • 3 evőkanál olívaolaj

    A töltelék:

    • 150 g spenót
    • 2 gerezd fokhagyma
    • negyed vöröshagyma
    • 1 evőkanál petrezselyem
    • fél mokkáskanál mentalevél
    • 1 evőkanál citromlé
    • fél paradicsom

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze egy tálban, utána pedig dagasszuk is pár percet, amíg el nem válik az edény falától. Tegyük félre kelni annyi ideig, amíg elkészülünk a töltelékkel.

    Egy kis olívaolajon futtassuk meg a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, a csíkokra vágott spenótleveleket. Ízesítsük petrezselyemmel, mentával és citrommal, és addig pároljuk, amíg minden összetevő össze nem esik.

    Egy fél paradicsomot vágjunk olyan vékony szeletekre, amennyire csak lehetséges.

    Ezután a tésztát osszuk négy egyenlő részre, és egyenként nyújtsuk korong alakúra a darabokat.

    Nagy serpenyőben hevítsünk egy evőkanálnyi olajat, tegyük bele az egyik tésztalapot, oszlassuk el rajta a töltelék egyik felét, majd egy másik korong alakú tésztával takarjuk be.

    Nyomkodjuk össze a szélét, és alacsony fokozaton, fedő nélkül mindkét oldalán süssük meg a lepényt. 2-3 perc alatt átsülnek az oldalak, a tölteléknek csak melegednie kell. Akkor jó, ha szép, barnás “pírt” kap.

    Tipp:

    Gazdagíthatjuk ízlés szerint beleolvasztott sajttal is.

    A mediterrán serpenyős pite kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 191 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 30 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá