Mascrponéval, nutellával töltött calzone recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- kevés tej
- 4 ek olvasztott vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
Töltelék
- 1 kisüveg nutella
- 25 dkg mascarpone krémsajt
- 1 ek porcukor
- 2 ek olíva olaj (a kenéshez)
Elkészítése:
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatom, majd a lisztet és a többi hozzávalót a robotgép táljába öntöm és összedolgozom.
Ezután meleg helyen kelesztem, ha megkelt, három egyforma darabra osztom a tésztát.
Kerek lapot nyújtok és az tészta 1/4 részét Nutellával, a másik 1/4 részét a cukorral kikevert krémsajttal megkenem. Ráhajtom a másik felét, és összecsípem az alját, hogy sülés közben ki ne folyjon a töltelék. Olíva olajjal lekenem egy ecsettel, és előmelegített, 200 fokos sütőben 13 perc alatt készre sütöm. Vaníliás porcukorral megszórva tálalom.
David Rocco receptje.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.