Mascrponéval, nutellával töltött calzone

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mascrponéval, nutellával töltött calzone

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • kevés tej
  • 4 ek olvasztott vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor

Töltelék

  • 1 kisüveg nutella
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 1 ek porcukor
  • 2 ek olíva olaj (a kenéshez)

Elkészítése:

Az élesztőt a cukros tejben felfuttatom, majd a lisztet és a többi hozzávalót a robotgép táljába öntöm és összedolgozom.

Ezután meleg helyen kelesztem, ha megkelt, három egyforma darabra osztom a tésztát.

Kerek lapot nyújtok és az tészta 1/4 részét Nutellával, a másik 1/4 részét a cukorral kikevert krémsajttal megkenem. Ráhajtom a másik felét, és összecsípem az alját, hogy sülés közben ki ne folyjon a töltelék. Olíva olajjal lekenem egy ecsettel, és előmelegített, 200 fokos sütőben 13 perc alatt készre sütöm. Vaníliás porcukorral megszórva tálalom.

David Rocco receptje.