Máglyarakás II. recept
Hozzávalók:
- 50 dkg alma
- 10 dkg cukor
- 7 szikkadt kifli
- 7 dkg mazsola
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 3 ek házi baracklekvár
- 5 dl tej
- 3 ek folyékony margarin
- 2 dl tejszín
- 5 dkg őrölt pirított mogyoró
- 5 dkg aprított mogyoró
- 1 ek vanília aroma
- 1 kk fahéj
- fél kk reszelt citromhéj
Elkészítése:
A kifliket szeleteljük fel, a mazsolát vízzel forrázzuk le.
Az almát hámozzuk meg, majd vágjuk cikkekre. Egy tepsit vajazzunk ki, és morzsával szórjuk meg, hogy ne égjen az oldalára a kifli. Tegyük bele a kifliszeleteket, majd rá a mazsolát és az almákat. Folyékony margarinnal öntözzük meg.
A tejet és a tejszínt öntsük össze, majd forraljuk fel. Vegyük le a tűzhelyről, és adjuk hozzá az előzőleg cukorral habosra kikevert tojássárgáját , citromhéjat, a vanília aromát, valamint a fahéjat és az őrölt mogyorót. Keverjük össze alaposan, és öntsük az almák tetejére.
Előmelegített sütőben süssük aranybarnára. Közben a tojásfehérjét a cukorral verjük fel kemény habbá, és tegyük hozzá a lekvárt. Jól keverjük el, kenjük a sütőből kivett tészta tetejére. Szórjuk meg a mogyoró darabokkal, és tegyük vissza s sütőbe szép barnára sülni, de inkább szárítani, 160 fokon.
Ha pirosra sült a hab, nyitott sütőajtónál hagyjuk néhány percig a sütőben, nehogy hirtelen összeessen, mikor kivesszük. Felkockázva, langyosan tálaljuk.