Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Máglyarakás II. recept

Máglyarakás II.
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg alma
    • 10 dkg cukor
    • 7 szikkadt kifli
    • 7 dkg mazsola
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 3 ek házi baracklekvár
    • 5 dl tej
    • 3 ek folyékony margarin
    • 2 dl tejszín
    • 5 dkg őrölt pirított mogyoró
    • 5 dkg aprított mogyoró
    • 1 ek vanília aroma
    • 1 kk fahéj
    • fél kk reszelt citromhéj

    Elkészítése:

    A kifliket szeleteljük fel, a mazsolát vízzel forrázzuk le.

    Az almát hámozzuk meg, majd vágjuk cikkekre. Egy tepsit vajazzunk ki, és morzsával szórjuk meg, hogy ne égjen az oldalára a kifli. Tegyük bele a kifliszeleteket, majd rá a mazsolát és az almákat. Folyékony margarinnal öntözzük meg.

    A tejet és a tejszínt öntsük össze, majd forraljuk fel. Vegyük le a tűzhelyről, és adjuk hozzá az előzőleg cukorral habosra kikevert tojássárgáját , citromhéjat, a vanília aromát, valamint a fahéjat és az őrölt mogyorót. Keverjük össze alaposan, és öntsük az almák tetejére.

    Előmelegített sütőben süssük aranybarnára. Közben a tojásfehérjét a cukorral verjük fel kemény habbá, és tegyük hozzá a lekvárt. Jól keverjük el, kenjük a sütőből kivett tészta tetejére. Szórjuk meg a mogyoró darabokkal, és tegyük vissza s sütőbe szép barnára sülni, de inkább szárítani, 160 fokon.

    Ha pirosra sült a hab, nyitott sütőajtónál hagyjuk néhány percig a sütőben, nehogy hirtelen összeessen, mikor kivesszük. Felkockázva, langyosan tálaljuk.

    Tipp:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá