Linguine sült paprikakrémmel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 300 g linguine vagy spagetti tészta (válasszunk olyan tésztát, amit legalább 10 percig kell főzni, így ízletesebb lesz)
- 1 nagy, húsos piros paprika
- 1 kis fej vöröshagyma
- 4 közepes paradicsom
- 3 púpos evőkanál parmezán
- babérlevél
- só, bors ízlés szerin
- (olíva)olaj
- erőspaprika ízlés szerint
- bazsalikom a díszítéshez
Elkészítése:
Megsütjük a paprikát egészben (akkor a legfinomabb, amikor grillen van sütve) meghámozzuk, kiszedjük a magokat és feldaraboljuk.
Megpirítjuk a kis kockára vágott hagymát kb 2 evőkanál olajon hozzáadjuk a paprikát, a szeletekre vágott paradicsomot, erőspaprikát, babérlevelet, maj sózzuk és borsozzuk.
Főzzük lassù lángon, amíg krémes lesz (nem kell nagyon sűrűre főzni!).
Amikor kész kivesszük a 3/4-ét, hozzáadjuk a parmezánt és botmixerrel pépesítjük. Az 1/4 részét hagyjuk az edényben.
Közben főzzük ki a tésztát. Amikor eltelt 5 perc a tészta főzéséből vegyük ki a tésztát a vízből (a főzővizet tartsuk meg, mert fogjuk használni a további főzéshez) és tegyük a lábasba, ahol a szósz 1/4-ét hagytuk, tegyünk egy kis főzővizet a szószhoz és folytassuk a főzést, amíg a tészta kész nem lesz. Kavargassuk és ha kell, adjunk mindég hozzá egy kis főzővizet.
Mikor a tészta készen van, hozzáadjuk a pépesített paprikakrémet és jól megkeverjük. Bazsalikommal tálaljuk.
Tipp:
Használjuk a tészta főzővizét, mert a keményítő, ami vízben van segíti a szószt, hogy krémes legyen és szépen rátapadjon a tésztára.