Linguine sült paprikakrémmel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 300 g linguine vagy spagetti tészta (válasszunk olyan tésztát, amit legalább 10 percig kell főzni, így ízletesebb lesz)
- 1 nagy, húsos piros paprika
- 1 kis fej vöröshagyma
- 4 közepes paradicsom
- 3 púpos evőkanál parmezán
- babérlevél
- só, bors ízlés szerin
- (olíva)olaj
- erőspaprika ízlés szerint
- bazsalikom a díszítéshez
Elkészítése:
Megsütjük a paprikát egészben (akkor a legfinomabb, amikor grillen van sütve) meghámozzuk, kiszedjük a magokat és feldaraboljuk.
Megpirítjuk a kis kockára vágott hagymát kb 2 evőkanál olajon hozzáadjuk a paprikát, a szeletekre vágott paradicsomot, erőspaprikát, babérlevelet, maj sózzuk és borsozzuk.
Főzzük lassù lángon, amíg krémes lesz (nem kell nagyon sűrűre főzni!).
Amikor kész kivesszük a 3/4-ét, hozzáadjuk a parmezánt és botmixerrel pépesítjük. Az 1/4 részét hagyjuk az edényben.
Közben főzzük ki a tésztát. Amikor eltelt 5 perc a tészta főzéséből vegyük ki a tésztát a vízből (a főzővizet tartsuk meg, mert fogjuk használni a további főzéshez) és tegyük a lábasba, ahol a szósz 1/4-ét hagytuk, tegyünk egy kis főzővizet a szószhoz és folytassuk a főzést, amíg a tészta kész nem lesz. Kavargassuk és ha kell, adjunk mindég hozzá egy kis főzővizet.
Mikor a tészta készen van, hozzáadjuk a pépesített paprikakrémet és jól megkeverjük. Bazsalikommal tálaljuk.
Tipp:
Használjuk a tészta főzővizét, mert a keményítő, ami vízben van segíti a szószt, hogy krémes legyen és szépen rátapadjon a tésztára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »