Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lilakáposztával töltött lángos recept

Lilakáposztával töltött lángos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A tésztához

    • 40 dkg liszt
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dkg élesztő
    • 5 dkg margarin
    • 1 teáskanál cukor
    • 2 kávéskanál só
    • 3 dl víz

    A töltelékhez

    • 60 dkg vörös káposzta
    • 3 ek napraforgó olaj
    • 2 kávéskanál só
    • 1 ek ecet

    A tetejére

    • 10 dkg sajt

    Elkészítése:

    A liszthez adjuk a langyos vizet, a cukrot, a sót, a tojást, és belemorzsoljuk az élesztőt. Simára gyúrjuk. Hozzáadjuk az olvasztott margarint, és tovább gyúrjuk. Lefedjük, és meleg helyen duplájára kelesztjük.

    A lila káposztát lereszeljük, olajon megpároljuk, ízlés szerint sózzuk, és a végén hozzáadjuk az ecetet.

    Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és kisodorjuk. Téglalapokat vágunk belőle, az egyik felébe teszünk káposztás tölteléket, ráhajtjuk a tészta másik felét, a széleit eligazgatjuk, és forró olajban kisütjük.

    Tetejére szórunk reszelt sajtot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá