Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Levendulás házitészta recept

Levendulás házitészta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 20dkg finomliszt
    • 20dkg rétesliszt
    • 4db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1tk.szárított levendula

    Citrommártás:

    • 1kis fej hagyma
    • 1ek vaj
    • 1ek olívaolaj
    • 1g fokhagyma
    • 1ek.liszt
    • 1 citrom reszelt héja
    • fél citrom leve
    • bors
    • 0,5l húsleves
    • 2dl főzőtejszín

    Elkészítése:
    A kétféle lisztet összeszitáljuk egy deszkára, a közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, rászórjuk a levendulát. Addig gyúrjuk míg szép fényes tésztánk lesz és már nem ragad a deszkához. Letakarva kb 15 percig pihentetjük. Vékonyra nyújtjuk és széles metéltre vágjuk. Lobogó, sós,vízbe kifőzzük. A  mártásra szedjük. Citrommártás. Összeolvasztjuk a vajat és az olajat. Finomra vágott hagymát puhára pároljuk, ráreszeljük a fokhagymát és a citromhéjat.
    Meghintjük lisztel, lepirítjuk, majd felengedjük húslevessel és a főzőtejszínnel. Összeforraljuk, sóval, borssal ízesítjük.Végül belefacsarjuk a citromlevet. Azonnal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá