Levendulás házitészta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 20dkg finomliszt
  • 20dkg rétesliszt
  • 4db tojás
  • 1tk.szárított levendula

Citrommártás:

  • 1kis fej hagyma
  • 1ek vaj
  • 1ek olívaolaj
  • 1g fokhagyma
  • 1ek.liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél citrom leve
  • bors
  • 0,5l húsleves
  • 2dl főzőtejszín

Elkészítése:
A kétféle lisztet összeszitáljuk egy deszkára, a közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, rászórjuk a levendulát. Addig gyúrjuk míg szép fényes tésztánk lesz és már nem ragad a deszkához. Letakarva kb 15 percig pihentetjük. Vékonyra nyújtjuk és széles metéltre vágjuk. Lobogó, sós,vízbe kifőzzük. A  mártásra szedjük. Citrommártás. Összeolvasztjuk a vajat és az olajat. Finomra vágott hagymát puhára pároljuk, ráreszeljük a fokhagymát és a citromhéjat.
Meghintjük lisztel, lepirítjuk, majd felengedjük húslevessel és a főzőtejszínnel. Összeforraljuk, sóval, borssal ízesítjük.Végül belefacsarjuk a citromlevet. Azonnal tálaljuk.