Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lasagne házi tésztával recept

Lasagne házi tésztával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg darált hús
    • 1 vöröshagyma
    • fűszerpaprika
    • 3 dl paradicsomlé
    • bazsalikom
    • rozmaring
    • bors
    • olaj
    • 40-50 dkg sajt

    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szükség szerint víz

    Besamelmártás:

    • 2 ek olaj
    • 2 ek vaj
    • 3 ek liszt
    • 6 dl tej
    • babérlevél
    • szerecsendió

    Elkészítése:

    A hagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a darált húst. Ha a hús puha, hozzáadjuk a paradicsomlét és fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal és rozmaringgal.

    Tészta készítése:

    A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. 4 részre osztjuk, a tepsi méretére kinyújtjuk, és minden lapot még 4 részre vágunk.

    Besamelmártás készítése:

    A mártáshoz az olajat a vajjal felolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, és világos rántást készítünk, amit lassan felengedünk a tejjel (ekkor megy bele a babér is), és  lassú tűzön, folyamatosan kevergetve besűrítjük a mártást. Szerecsendiót reszelünk bele, sózzuk, és eltávolítjuk a babért.

    Összeállítás:

    A tepsi aljára egy réteg hústöltelék kerül, különben a tészta odaég, és megkeményedik. Erre kerül az első réteg tészta, amit fél percre forrásban lévő vízbe engedünk (egyesével minden darabot). Erre újabb húsréteget teszünk, majd besamelmártás és reszelt sajt következik. Újra tészta, hús, mártás, sajt. Az utolsó réteg tésztára csak sajtot reszelünk, és bőven nyakon öntjük a besamelmártással.

    180 fokon 35 percig sütjük, vagy amíg meg nem pirul.

    Jó étvágyat!

    A lasagne házi tésztával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 203 kcal
    Fehérje: 13 g
    Szénhidrát: 14 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá