Hozzávalók:
Tésztához:
Besamelmártás:
Elkészítése:
A hagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a darált húst. Ha a hús puha, hozzáadjuk a paradicsomlét és fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal és rozmaringgal.
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. 4 részre osztjuk, a tepsi méretére kinyújtjuk, és minden lapot még 4 részre vágunk.
A mártáshoz az olajat a vajjal felolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, és világos rántást készítünk, amit lassan felengedünk a tejjel (ekkor megy bele a babér is), és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve besűrítjük a mártást. Szerecsendiót reszelünk bele, sózzuk, és eltávolítjuk a babért.
A tepsi aljára egy réteg hústöltelék kerül, különben a tészta odaég, és megkeményedik. Erre kerül az első réteg tészta, amit fél percre forrásban lévő vízbe engedünk (egyesével minden darabot). Erre újabb húsréteget teszünk, majd besamelmártás és reszelt sajt következik. Újra tészta, hús, mártás, sajt. Az utolsó réteg tésztára csak sajtot reszelünk, és bőven nyakon öntjük a besamelmártással.
180 fokon 35 percig sütjük, vagy amíg meg nem pirul.
Jó étvágyat!