Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lasagne recept

Lasagne
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g darált hús
    • 2 vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • olaj
    • őrölt fekete bors
    • 750 ml paradicsomszósz
    • 100 ml vörös bor
    • bazsalikom
    • lasagne tészta

    Besamel:

    • 250 ml tej
    • 2 ek sima liszt
    • 40 g vaj
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    Ragu:

    Az olajban az apróra vágott vöröshagymát a fokhagymával együtt megpároljuk, rátesszük a darált húst, és pároljuk, míg kifehéredik a hús. Sóval, őrölt fekete borssal ízesítjük. Ezután pici vizet öntünk alá, és fedő alatt megpároljuk. Felengedjük a 750 ml paradicsomszósszal, 100 ml vörös borral, majd bazsalikommal ízesítjük, és jól összeforraljuk.

    Besamelmártás:

    Egy serpenyőben a vajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, és kifehéredésig melegítjük. Hozzáadjuk a tejet, és nem túl sűrű mártást készítünk. Ha sűrűsödne, tejjel lehet hígítani. Ezután hozzáadjuk a darált húsos raguhoz, és összekeverjük.

    Összeállítás:

    Egy kisebb tepsi aljába vékonyan ragut teszünk, majd erre a lasagne tésztát, újból ragu és tészta. A lényeg, hogy a tetejére kerüljön az utolsó adag ragu. A tetejét jól megszórjuk reszelt sajttal, és alufóliával letakarva közép meleg sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Ezután levesszük az alufóliát, és még 5-7 percet pirítjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá