Hozzávalók:
Besamel:
Elkészítése:
Az olajban az apróra vágott vöröshagymát a fokhagymával együtt megpároljuk, rátesszük a darált húst, és pároljuk, míg kifehéredik a hús. Sóval, őrölt fekete borssal ízesítjük. Ezután pici vizet öntünk alá, és fedő alatt megpároljuk. Felengedjük a 750 ml paradicsomszósszal, 100 ml vörös borral, majd bazsalikommal ízesítjük, és jól összeforraljuk.
Egy serpenyőben a vajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, és kifehéredésig melegítjük. Hozzáadjuk a tejet, és nem túl sűrű mártást készítünk. Ha sűrűsödne, tejjel lehet hígítani. Ezután hozzáadjuk a darált húsos raguhoz, és összekeverjük.
Egy kisebb tepsi aljába vékonyan ragut teszünk, majd erre a lasagne tésztát, újból ragu és tészta. A lényeg, hogy a tetejére kerüljön az utolsó adag ragu. A tetejét jól megszórjuk reszelt sajttal, és alufóliával letakarva közép meleg sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Ezután levesszük az alufóliát, és még 5-7 percet pirítjuk.