Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lapocka medvehagymás sajtmártásban spagettivel recept

Lapocka medvehagymás sajtmártásban spagettivel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Gyerkőceim csak úgy falták . . . könnyű volt a csel, sajt és tészta mindig jöhet,
    pláne ha husi is van benne :)

    Hozzávalók 4 személyre:

    • 500 g kockára vágott disznó lapocka
    • 20 g kenő, vagy tömlős sajt (nálam mascarpone)
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • só, bors (nálam fehér)
    • 1 gerezd fokhagyma préselve
    • kb 3 dl csirke alaplé
    • olívaolaj
    • 1 tk étkezési keményítő
    • 1 tk medvehagyma pesto
    • (helyette akár snidling, zeller zöld, petrezselyem is lehet)
    • 1 cs tetszés szerinti tészta

    Elkészítése:

    Olívaolajon apróra vágott hagymánkat üvegesre pároljuk, majd az alaposan megmosott, kockára vágott lapocka húsokat rátesszük.Átforgatjuk az olajos hagymában, amíg a hús felülete ki nem fehéredik.Ezután ízesítjük a fent említett fűszerekkel (medvehagymát kivéve) és felöntjük az alaplével. Fedő alatt a húskockákat puhára pároljuk majd hozzá adjuk a sajtkrémet és a medvehagyma pestot. Pár kanál vízben feloldjuk a keményítőt és elkeverjük ételünkben.

    Egyszerű és viszonylag gyors étel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá