Lapocka medvehagymás sajtmártásban spagettivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Lapocka medvehagymás sajtmártásban spagettivel

Gyerkőceim csak úgy falták . . . könnyű volt a csel, sajt és tészta mindig jöhet,
pláne ha husi is van benne :)

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 g kockára vágott disznó lapocka
  • 20 g kenő, vagy tömlős sajt (nálam mascarpone)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • só, bors (nálam fehér)
  • 1 gerezd fokhagyma préselve
  • kb 3 dl csirke alaplé
  • olívaolaj
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 1 tk medvehagyma pesto
  • (helyette akár snidling, zeller zöld, petrezselyem is lehet)
  • 1 cs tetszés szerinti tészta

Elkészítése:

Olívaolajon apróra vágott hagymánkat üvegesre pároljuk, majd az alaposan megmosott, kockára vágott lapocka húsokat rátesszük.Átforgatjuk az olajos hagymában, amíg a hús felülete ki nem fehéredik.Ezután ízesítjük a fent említett fűszerekkel (medvehagymát kivéve) és felöntjük az alaplével. Fedő alatt a húskockákat puhára pároljuk majd hozzá adjuk a sajtkrémet és a medvehagyma pestot. Pár kanál vízben feloldjuk a keményítőt és elkeverjük ételünkben.

Egyszerű és viszonylag gyors étel.