Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös lángos recept

Tejfölös lángos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 2,5 dl tej
    • 1 mk cukor
    • 4 púpozott ek tejföl
    • 1 tk só

    Sütéshez:

    • 7 dl étolaj

    Elkészítése:

    Az élesztőt kevés langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és félretesszük, hogy az élesztő felfusson.

    A lisztet a sóval elkeverjük. A tejföllel, a felfutott élesztővel és a maradék langyos tejjel jól összedolgozzuk, dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát lisztezett felületre tesszük, és kb. fél cm vastagra kinyújtjuk. Egy nagyobb szaggatóval korongokat szaggatunk, konyharuhával letakarjuk, és még 20 percet pihentetjük.

    Nem túl forró olajban, fedő alatt sütjük a lángosokat, majd megfordítjuk. Ha mindkét oldala megsült, papírtörlőre szedjük, hogy lecsepegjen a felesleges olaj.

    Tipp:

    Fokhagymával, tejföllel, reszelt sajttal ízlés szerint kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá