Tejfölös lángos recept
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2,5 dl tej
- 1 mk cukor
- 4 púpozott ek tejföl
- 1 tk só
Sütéshez:
- 7 dl étolaj
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és félretesszük, hogy az élesztő felfusson.
A lisztet a sóval elkeverjük. A tejföllel, a felfutott élesztővel és a maradék langyos tejjel jól összedolgozzuk, dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre tesszük, és kb. fél cm vastagra kinyújtjuk. Egy nagyobb szaggatóval korongokat szaggatunk, konyharuhával letakarjuk, és még 20 percet pihentetjük.
Nem túl forró olajban, fedő alatt sütjük a lángosokat, majd megfordítjuk. Ha mindkét oldala megsült, papírtörlőre szedjük, hogy lecsepegjen a felesleges olaj.
Tipp:
Fokhagymával, tejföllel, reszelt sajttal ízlés szerint kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









