Tejfölös lángos recept
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2,5 dl tej
- 1 mk cukor
- 4 púpozott ek tejföl
- 1 tk só
Sütéshez:
- 7 dl étolaj
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és félretesszük, hogy az élesztő felfusson.
A lisztet a sóval elkeverjük. A tejföllel, a felfutott élesztővel és a maradék langyos tejjel jól összedolgozzuk, dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre tesszük, és kb. fél cm vastagra kinyújtjuk. Egy nagyobb szaggatóval korongokat szaggatunk, konyharuhával letakarjuk, és még 20 percet pihentetjük.
Nem túl forró olajban, fedő alatt sütjük a lángosokat, majd megfordítjuk. Ha mindkét oldala megsült, papírtörlőre szedjük, hogy lecsepegjen a felesleges olaj.
Tipp:
Fokhagymával, tejföllel, reszelt sajttal ízlés szerint kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »









