Hozzávalók:
Sütéshez:
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és félretesszük, hogy az élesztő felfusson.
A lisztet a sóval elkeverjük. A tejföllel, a felfutott élesztővel és a maradék langyos tejjel jól összedolgozzuk, dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre tesszük, és kb. fél cm vastagra kinyújtjuk. Egy nagyobb szaggatóval korongokat szaggatunk, konyharuhával letakarjuk, és még 20 percet pihentetjük.
Nem túl forró olajban, fedő alatt sütjük a lángosokat, majd megfordítjuk. Ha mindkét oldala megsült, papírtörlőre szedjük, hogy lecsepegjen a felesleges olaj.
Fokhagymával, tejföllel, reszelt sajttal ízlés szerint kínáljuk.