Piacos lángos recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 teáskanál só
- csipet cukor
- 1 dl langyos víz + a dagasztáshoz 3 dl langyos víz
- 4 dl olaj
- 20 dkg reszelt sajt
- 3 dl langyos tejföl
Elkészítése:
Az élesztőt belemorzsoljuk a 1 dl langyos, cukros vízbe és felfuttatjuk.
Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, majd a sóval elkeverjük és hozzáöntjük a felfutott élesztőt. Elkezdjük összeállító a tésztát és apránként adagoljuk hozza a langyos vizet, majd addig dagasztjuk, amíg fel veszi a vizet tészta és egy lágy kissé ragacsos tésztát kapunk.
A tésztának el kell válni az edény falától. A tetejét átkenjük olajjal, letakarjuk és 30 percig meleg helyen kelesztjük.
Ha megkelt a tészta olajos kézzel 6-8 egyforma adagot csipünk belőle és kis cipókat formázunk. Rövid ideig újra kelesztjük.
Egy serpenyőben az olajat felhevítjük.
Olajos kézzel a levegőben elkezdjük körbe-körbe nyújtani a tésztát. Ha megvan a szép kör alakú lángos akkor forró olajba tesszük és szép pirosra, ropogósra sütjük mondkét oldalát.
Akkor jó a tésztánk, ha az olajban a közepe felpúposodik. Papírtörlőre szedjük.
Tálalásnál megkenjük langyos tejföllel és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










