Lángos recept
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csapott teáskanál só
- 1,5 pohár kefir (175 g-osból)
- csipet cukor
- sütéshez olaj
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A lisztet dagasztó tálba szórjuk, elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a kefirt, a tojást, és elkezdjük dagasztani.
Kb. 4 órára a hűtőben pihentetjük a kész tésztát.
Ezután lisztezett táblán cipókat szaggatunk le belőle, kerek formára sodorjuk. Kicsit hagyjuk még kelni, majd forró olajban mindkét oldalát megsütjük.
Tálaláskor többféle variáció létezik, én most fokhagymás tejfölt, pirított bacont, reszelt sajtot és lila hagymát raktam rá.
A lángos kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 41 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »










