Lángos recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csapott teáskanál só
- 1,5 pohár kefir (175 g-osból)
- csipet cukor
- sütéshez olaj
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A lisztet dagasztó tálba szórjuk, elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a kefirt, a tojást, és elkezdjük dagasztani.
Kb. 4 órára a hűtőben pihentetjük a kész tésztát.
Ezután lisztezett táblán cipókat szaggatunk le belőle, kerek formára sodorjuk. Kicsit hagyjuk még kelni, majd forró olajban mindkét oldalát megsütjük.
Tálaláskor többféle variáció létezik, én most fokhagymás tejfölt, pirított bacont, reszelt sajtot és lila hagymát raktam rá.
A lángos kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 41 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »