Lángos gazdagon recept
Hozzávalók
- 1/2 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1 ek só
- 0,5 dl olaj
- kb. fél liter 2,8-as tej
- meleg víz
Feltétnek:
- Pörkölt
- szalonna
- fokhagymakrém
- tejföl
- sajt
- lilahagyma
- kápia paprika
Elkészítése:
A lisztben elkeverem a sót, belemorzsolom az élesztőt. Beleöntöm az olajat, a meglangyosított tejet, és annyi meleg vizet, ami elég ahhoz, hogy közepes sűrűségű tésztát kapjunk.
Addig gyúrom, mindig olajos kézzel, míg le nem válik a tál faláról. Kb fél órára letakarom, majd lisztezett deszkára kiadagolom. / Nekem 7 db lángosom lett/
Bő forró olajban kisütöm a lángosokat, papírra teszem, hogy a fölösleges olaj lecsepegjen róla.
A tejfölt sózom és teszek bele fokhagymakrémet, kicsi borsot, megkenem a lángost.
A kimaradt pörköltet kicsit összedaraboltam, rátettem a tejfölös krémre, szalonna kockákat megsütve rákanalaztam, megszórtam az apróra vágott zöldséggel és lereszeltem sajttal.
Félbe hajtottam és tálaltam. Nagyon laktató és finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »









