Hozzávalók
Feltétnek:
Elkészítése:
A lisztben elkeverem a sót, belemorzsolom az élesztőt. Beleöntöm az olajat, a meglangyosított tejet, és annyi meleg vizet, ami elég ahhoz, hogy közepes sűrűségű tésztát kapjunk.
Addig gyúrom, mindig olajos kézzel, míg le nem válik a tál faláról. Kb fél órára letakarom, majd lisztezett deszkára kiadagolom. / Nekem 7 db lángosom lett/
Bő forró olajban kisütöm a lángosokat, papírra teszem, hogy a fölösleges olaj lecsepegjen róla.
A tejfölt sózom és teszek bele fokhagymakrémet, kicsi borsot, megkenem a lángost.
A kimaradt pörköltet kicsit összedaraboltam, rátettem a tejfölös krémre, szalonna kockákat megsütve rákanalaztam, megszórtam az apróra vágott zöldséggel és lereszeltem sajttal.
Félbe hajtottam és tálaltam. Nagyon laktató és finom.