Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lángos recept

Lángos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg finom liszt
    • 50 g friss élesztő
    • 1 ek cukor
    • 7-8 dl tej
    • 1,5 kk só
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    Az élesztőt belemorzsoljuk 1 dl langyos, cukros tejbe, majd felfuttatjuk. A lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a sót és a felfuttatott élesztőt, majd annyi tejet, hogy lágy tésztát kapjunk, de ne ragadjon a kezünkhöz. Letakarjuk és duplájára kelesztjük.

    Lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát, majd egyforma nagyságú darabokra vágjuk, melyeket kigömbölyítünk, majd 10-15 percig kelesztjük.

    Egy nagy edényben, aminek magas a pereme, felforrósítjuk az olajat. A tésztát kinyújtjuk akkorára, amekkora lángost szeretnénk és az olajban megsütjük mindkét oldalát. Ebből az adagból 10, tányér méretű lángos lett.

    Tejföllel, fokhagymával, sajttal és ketchuppal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá