Hozzávalók:
Elkészítése:
Az élesztőt belemorzsoljuk 1 dl langyos, cukros tejbe, majd felfuttatjuk. A lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a sót és a felfuttatott élesztőt, majd annyi tejet, hogy lágy tésztát kapjunk, de ne ragadjon a kezünkhöz. Letakarjuk és duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát, majd egyforma nagyságú darabokra vágjuk, melyeket kigömbölyítünk, majd 10-15 percig kelesztjük.
Egy nagy edényben, aminek magas a pereme, felforrósítjuk az olajat. A tésztát kinyújtjuk akkorára, amekkora lángost szeretnénk és az olajban megsütjük mindkét oldalát. Ebből az adagból 10, tányér méretű lángos lett.
Tejföllel, fokhagymával, sajttal és ketchuppal tálaljuk.