Lángos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1 dl tej
- 3 dl kefir
- 2,5 dkg élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál kristálycukor
- étolaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos tejben, amibe előbb beletettük a kristálycukrot.
A megkelt élesztőt hozzákeverjük a liszthez és belerakjuk a kefirt, a tojást és a sót is. Jól összedolgozzuk.
Kelesztőtálba vagy olajon nylon zacskóba tesszük, majd egy napra hűtőbe tesszük a tésztát.
Olajos kanállal vesszük ki a tésztából, széthúzzuk vékonyra olajos kézzel és forró olajba tesszük. Amikor az egyik oldala megsült, megfordítjuk és aranybarnára sütjük a másikat is.
A meleg lángosra tehetünk tejfölt és sajtot. A tejfölt megbolondíthatjuk egy kis apróra vágott fokhagymával is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »