Lángos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1 dl tej
- 3 dl kefir
- 2,5 dkg élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál kristálycukor
- étolaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos tejben, amibe előbb beletettük a kristálycukrot.
A megkelt élesztőt hozzákeverjük a liszthez és belerakjuk a kefirt, a tojást és a sót is. Jól összedolgozzuk.
Kelesztőtálba vagy olajon nylon zacskóba tesszük, majd egy napra hűtőbe tesszük a tésztát.
Olajos kanállal vesszük ki a tésztából, széthúzzuk vékonyra olajos kézzel és forró olajba tesszük. Amikor az egyik oldala megsült, megfordítjuk és aranybarnára sütjük a másikat is.
A meleg lángosra tehetünk tejfölt és sajtot. A tejfölt megbolondíthatjuk egy kis apróra vágott fokhagymával is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »