Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lángos recept

Lángos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 1 dl tej
    • 3 dl kefir
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 teáskanál só
    • 1 kávéskanál kristálycukor
    • étolaj a sütéshez

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos tejben, amibe előbb beletettük a kristálycukrot.

    A megkelt élesztőt hozzákeverjük a liszthez és belerakjuk a kefirt, a tojást és a sót is. Jól összedolgozzuk.

    Kelesztőtálba vagy olajon nylon zacskóba tesszük, majd egy napra hűtőbe tesszük a tésztát.

    Olajos kanállal vesszük ki a tésztából, széthúzzuk vékonyra olajos kézzel és forró olajba tesszük. Amikor az egyik oldala megsült, megfordítjuk és aranybarnára sütjük a másikat is.

    A meleg lángosra tehetünk tejfölt és sajtot. A tejfölt megbolondíthatjuk egy kis apróra vágott fokhagymával is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá