Lángos

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 dl tej
  • 3 dl kefir
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál kristálycukor
  • étolaj a sütéshez

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos tejben, amibe előbb beletettük a kristálycukrot.

A megkelt élesztőt hozzákeverjük a liszthez és belerakjuk a kefirt, a tojást és a sót is. Jól összedolgozzuk.

Kelesztőtálba vagy olajon nylon zacskóba tesszük, majd egy napra hűtőbe tesszük a tésztát.

Olajos kanállal vesszük ki a tésztából, széthúzzuk vékonyra olajos kézzel és forró olajba tesszük. Amikor az egyik oldala megsült, megfordítjuk és aranybarnára sütjük a másikat is.

A meleg lángosra tehetünk tejfölt és sajtot. A tejfölt megbolondíthatjuk egy kis apróra vágott fokhagymával is.