Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás táska recept

Áfonyás táska
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók kb 20 darabhoz:

    Tészta:

    • 25 dkg liszt
    • 2,5 dkg porcukor
    • csipet só
    • 7,5 dkg hideg margarin
    • 1 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Töltelék:

    • 15-20 dkg áfonyalekvár
    • 1 citrom reszelt héja
    • csipet fahéj

    Kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje enyhén felverve
    • olaj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd egy órára a hűtőbe tesszük.

    A lekvárt kikeverjük a fahéjjal és a citrom reszelt héjával. Ez lesz a töltelék.

    A tésztát 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk, 10 cm-es pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A korongokat megkenjük tojás fehérjével, a közepére teszünk egy kevés lekvárt, majd felébe hajtjuk és a szélét jól összenyomkodjuk. Villával is rásegíthetünk akár.

    A sütiket bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Porcukorral hintve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá