Áfonyás táska recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd egy órára a hűtőbe tesszük.
A lekvárt kikeverjük a fahéjjal és a citrom reszelt héjával. Ez lesz a töltelék.
A tésztát 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk, 10 cm-es pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A korongokat megkenjük tojás fehérjével, a közepére teszünk egy kevés lekvárt, majd felébe hajtjuk és a szélét jól összenyomkodjuk. Villával is rásegíthetünk akár.
A sütiket bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Porcukorral hintve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »