Áfonyás táska recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd egy órára a hűtőbe tesszük.
A lekvárt kikeverjük a fahéjjal és a citrom reszelt héjával. Ez lesz a töltelék.
A tésztát 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk, 10 cm-es pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A korongokat megkenjük tojás fehérjével, a közepére teszünk egy kevés lekvárt, majd felébe hajtjuk és a szélét jól összenyomkodjuk. Villával is rásegíthetünk akár.
A sütiket bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Porcukorral hintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »