Áfonyás táska

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Áfonyás táska

Hozzávalók kb 20 darabhoz:

Tészta:

  • 25 dkg liszt
  • 2,5 dkg porcukor
  • csipet só
  • 7,5 dkg hideg margarin
  • 1 dl tej
  • 1 tojás sárgája

Töltelék:

  • 15-20 dkg áfonyalekvár
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet fahéj

Kenéshez:

  • 1 tojás fehérje enyhén felverve
  • olaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd egy órára a hűtőbe tesszük.

A lekvárt kikeverjük a fahéjjal és a citrom reszelt héjával. Ez lesz a töltelék.

A tésztát 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk, 10 cm-es pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A korongokat megkenjük tojás fehérjével, a közepére teszünk egy kevés lekvárt, majd felébe hajtjuk és a szélét jól összenyomkodjuk. Villával is rásegíthetünk akár.

A sütiket bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Porcukorral hintve tálaljuk.