Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Korona pizza recept

Korona pizza
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 2 dkg margarin
    • 2 dkg élesztő
    • 2-2,5 dl langyos tej
    • 1 kk só
    • 2 kk cukor

    Töltelékhez:

    • 25 dkg sonka
    • 10 dkg gomba (friss, vagy konzerv)
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 1 közepes fej hagyma
    • só, bors ízlés szerint
    • pár szem olajbogyó
    • ketchup

    Elkészítése:

    Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Egy tálban elkeverjük a lisztet, margarint, sót, majd a felfuttatott élesztőt hozzáadjuk és annyi tejet, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Jól kidagasztjuk és 30 percig kelesztjük.

    A töltelékhez a sonkát apróra vágjuk, a gombát és a hagymát megpucoljuk, majd felszeleteljük. Összekeverjük a hagymát, gombát, sonkát, olajbogyót és a reszelt sajtot. Ízlés szerint adhatunk hozzá sót és borsot.

    A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk a tepsi, sütőlemez méretére, majd a közepébe bejelölünk egy 12-13 cm átmérőjű kört. A kör mentén megkenjük a tésztát ketchuppal, elterítjük a tölteléket egészen a tészta széléig. A kirajzolt kört nyolc részre vágjuk és kihajtjuk, a tészta alá. Ezt már érdemes a tepsiben elvégezni.
    DSC02989
    180 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá