Korona pizza

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 2 dkg margarin
  • 2 dkg élesztő
  • 2-2,5 dl langyos tej
  • 1 kk só
  • 2 kk cukor

Töltelékhez:

  • 25 dkg sonka
  • 10 dkg gomba (friss, vagy konzerv)
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 közepes fej hagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • pár szem olajbogyó
  • ketchup

Elkészítése:

Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Egy tálban elkeverjük a lisztet, margarint, sót, majd a felfuttatott élesztőt hozzáadjuk és annyi tejet, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Jól kidagasztjuk és 30 percig kelesztjük.

A töltelékhez a sonkát apróra vágjuk, a gombát és a hagymát megpucoljuk, majd felszeleteljük. Összekeverjük a hagymát, gombát, sonkát, olajbogyót és a reszelt sajtot. Ízlés szerint adhatunk hozzá sót és borsot.

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk a tepsi, sütőlemez méretére, majd a közepébe bejelölünk egy 12-13 cm átmérőjű kört. A kör mentén megkenjük a tésztát ketchuppal, elterítjük a tölteléket egészen a tészta széléig. A kirajzolt kört nyolc részre vágjuk és kihajtjuk, a tészta alá. Ezt már érdemes a tepsiben elvégezni.
DSC02989
180 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütjük.