Kókuszos-kakaós csigatorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,25 dl tej
- 15 g élesztő
- 40 g margarin
- 1 pici FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 evőkanál cukor
- csipet só
- 270 g finomliszt
Továbbá:
- kb 6 ek olvasztott vaj a kenéshez
- 4 ek kakaópor
- 4-5 ek kristálycukor
- 4 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
Belemorzsoljuk az élesztőt a langyos tejbe, 1 evőkanál cukorral megszórjuk, majd hagyjuk felfutni.
A puha margarint, sót és a maradék cukrot jól kikeverjük, belekeverjük a tojást és a felfutott élesztőt, majd a kimért liszthez hozzáöntjük,és alaposan összedolgozzuk, kidagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk és kb 1 óra alatt meleg helyen duplájára kelesztjük.
A tésztát picit belisztezett felületen kb fél cm vékony, téglalap alakúra kinyújtjuk és megkenjük olvasztott vajjal. Ezután a cukorral összekevert kakaóval megszórjuk, majd rászórjuk a kókuszreszeléket is. Feltekerjük mint a bejglit és kb 1,5 cm széles csigákat vágunk belőle.
Kivajazott tortaformába (26cm) rakosgatjuk a csigákat és meleg helyen picit még hagyjuk kelni, amíg bemelegszik a sütő ( kb 15-20 perc).
Előmelegített sütőbe toljuk és 180 fokon kb 20 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Olyan finom illat volt a lakásban miközben sült, hogy alig bírtuk kivárni, hogy megsüljön és persze ideje sem volt kihűlni, frissen, forrón el is fogyott.