Knédli recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 cs szárított élesztő
- 3 dl víz
- 1 csipetcukor
- 1 kiskanál só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A hozzávalókból tésztát dagasztunk, letakarva hagyjuk duplájára kelni. Mikor megkelt, 3 részre osztjuk és kis kenyereket formázunk belőlük. Letakarva kelesztjük őket további 20 percig.
A megkelt cipócskákat gőz felett kell megfőzni. Ez többféleképpen történhet, szerintem a párológépes megoldás a legegyszerűbb.
De forralgatunk vizet egy fazékban is arra szorosan rákötött konyharuhára téve is meg lehet főzni.
Minden esetben fedjük le. Én a párológépben pároltam őket 20 percet.
Mikor kész lett, tetejüket olvasztott vajjal lekentem és hagytam kicsit hűlni szeletelés előtt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »