Knédli recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 cs szárított élesztő
- 3 dl víz
- 1 csipetcukor
- 1 kiskanál só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A hozzávalókból tésztát dagasztunk, letakarva hagyjuk duplájára kelni. Mikor megkelt, 3 részre osztjuk és kis kenyereket formázunk belőlük. Letakarva kelesztjük őket további 20 percig.
A megkelt cipócskákat gőz felett kell megfőzni. Ez többféleképpen történhet, szerintem a párológépes megoldás a legegyszerűbb.
De forralgatunk vizet egy fazékban is arra szorosan rákötött konyharuhára téve is meg lehet főzni.
Minden esetben fedjük le. Én a párológépben pároltam őket 20 percet.
Mikor kész lett, tetejüket olvasztott vajjal lekentem és hagytam kicsit hűlni szeletelés előtt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









