Knédli recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 cs szárított élesztő
- 3 dl víz
- 1 csipetcukor
- 1 kiskanál só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A hozzávalókból tésztát dagasztunk, letakarva hagyjuk duplájára kelni. Mikor megkelt, 3 részre osztjuk és kis kenyereket formázunk belőlük. Letakarva kelesztjük őket további 20 percig.
A megkelt cipócskákat gőz felett kell megfőzni. Ez többféleképpen történhet, szerintem a párológépes megoldás a legegyszerűbb.
De forralgatunk vizet egy fazékban is arra szorosan rákötött konyharuhára téve is meg lehet főzni.
Minden esetben fedjük le. Én a párológépben pároltam őket 20 percet.
Mikor kész lett, tetejüket olvasztott vajjal lekentem és hagytam kicsit hűlni szeletelés előtt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »