Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kínai sült tészta recept

Kínai sült tészta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg csirkemellfilé
    • 4 kávéskanál kínai ötfűszer keverék
    • 2 kávéskanál chiliszósz
    • 2 ek keményítő
    • 1/2 dl szezámolaj
    • 1 l zöldségleves
    • 50 dkg kínai  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSos metélt
    • 4 szál szálzerrel
    • 10 dkg shitake gomba
    • 3 kápia paprika
    • 4 szál újhagyma
    • 10 dkg babcsíra

    Elkészítése:

    A húst vékony csíkokra vágjuk, elkeverjük sóval, ötfűszer keverékkel, chiliszósszal. Megszórjk keményítővel, elkeverjük és wokban 2 ek forró szezámolajban megpirítjuk, majd félretesszük.

    Zöldségleves híján 1 l vízben elkeverünk 5 tk ételízesítőt vagy 2-3 zöldségleves kockát, felforraljuk, beletesszük a metéltet, roppanósra főzzük és leszűrjük. 2 ek olajon megpirítjuk és a húshoz keverjük.

    A zellerszárat, újhagymát, shitake gombát és paprikát vékony metéltre vágjuk és a babcsírával együtt a maradék olajon roppanósra pirítjuk.

    Végül hozzáadjuk a húsos tésztát, meglocsoljuk 2-3 dl zöldséges tésztafőző lével, 1-2 perc alatt nagy lángon összeforgatjuk és forrón tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá