Kínai sült tészta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 4 kávéskanál kínai ötfűszer keverék
  • 2 kávéskanál chiliszósz
  • 2 ek keményítő
  • 1/2 dl szezámolaj
  • 1 l zöldségleves
  • 50 dkg kínai tojásos metélt
  • 4 szál szálzerrel
  • 10 dkg shitake gomba
  • 3 kápia paprika
  • 4 szál újhagyma
  • 10 dkg babcsíra

Elkészítése:

A húst vékony csíkokra vágjuk, elkeverjük sóval, ötfűszer keverékkel, chiliszósszal. Megszórjk keményítővel, elkeverjük és wokban 2 ek forró szezámolajban megpirítjuk, majd félretesszük.

Zöldségleves híján 1 l vízben elkeverünk 5 tk ételízesítőt vagy 2-3 zöldségleves kockát, felforraljuk, beletesszük a metéltet, roppanósra főzzük és leszűrjük. 2 ek olajon megpirítjuk és a húshoz keverjük.

A zellerszárat, újhagymát, shitake gombát és paprikát vékony metéltre vágjuk és a babcsírával együtt a maradék olajon roppanósra pirítjuk.

Végül hozzáadjuk a húsos tésztát, meglocsoljuk 2-3 dl zöldséges tésztafőző lével, 1-2 perc alatt nagy lángon összeforgatjuk és forrón tálaljuk.