Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kenyértekercs pestoval és feta sajttal recept

Kenyértekercs pestoval és feta sajttal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 1 tk cukor
    • 1,5 tk só
    • 3 ek provence-i fűszerkeverék
    • 1 csomag szárított éleszt
    • 2 ek olíva olaj
    • kb. 3,5 dl forró víz (a vizet óvatosan adagoljuk, a lényeg, hogy sima, jól gyúrható tésztát kapjunk)
    • 150 g piros pesto
    • 30 dkg fetasajt (nem baj ha kevesebb, nálam sem volt ennyi)

    Elkészítése:

    A hozzávalókat a pesto és a sajt kivételével összegyúrjuk és letakarva meleg helyen nagyjából 1 órát pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük a pestoval és rámorzsoljuk a feta sajtot is. A tészta széleit 1,5 cm szélesen hagyjuk szabadon. Ezután a sütőpapír segítségével feltekerjük.

    A tekercs széleit egy kicsit nyomkodjuk össze és az egészet a tenyerünkkel kicsit gyúrjuk át. Mehet is vissza a tepsibe. (sütőpapírt hagyjuk alatta)

    A sütőt melegítsük elő 225 fokra és a tekercset 10 percig süssük így. Ezután a hőfokot csökkentsük 190 fokra és további 15-20 perc alatt süssük készre.

    Várjuk meg míg kihűl, ezután már szeletelhető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá