Kenyérlángos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 3 közepes krumpli
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl langyos víz
- 2 teáskanál só
- 1 kávéskanál cukor
Tetejére:
- 2 dl tejföl
- 3 gerezd fokhagyma zúzva
- 3 fej lilahagyma
- 20 dkg reszelt sajt
- 35 dkg kockázott bacon
Elkészítése:
A krumplit megfőzzük, majd összetörjük és hagyjuk kihűlni.
A cukros, langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd jól kidolgozzuk a tésztát a többi hozzávalóval. Letakarva duplájára kelesztjük.
Egy nagy sütőpapírral fedett gáztepsibe fektetjük a tésztát és kézzel széthúzgáljuk, majd villával megszurkáljuk. 180 fokra melegített sütőben kb 10 percig sütjük, majd kivesszük.
A tejfölben elkeverjük a zúzott fokhagymát, majd rákenjük az elősütött tésztára, rászórjuk a bacont és az aprított hagymát, majd a tetejére a reszelt sajtot.
15-20 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »