Kenyérlángos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 3 közepes krumpli
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl langyos víz
- 2 teáskanál só
- 1 kávéskanál cukor
Tetejére:
- 2 dl tejföl
- 3 gerezd fokhagyma zúzva
- 3 fej lilahagyma
- 20 dkg reszelt sajt
- 35 dkg kockázott bacon
Elkészítése:
A krumplit megfőzzük, majd összetörjük és hagyjuk kihűlni.
A cukros, langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd jól kidolgozzuk a tésztát a többi hozzávalóval. Letakarva duplájára kelesztjük.
Egy nagy sütőpapírral fedett gáztepsibe fektetjük a tésztát és kézzel széthúzgáljuk, majd villával megszurkáljuk. 180 fokra melegített sütőben kb 10 percig sütjük, majd kivesszük.
A tejfölben elkeverjük a zúzott fokhagymát, majd rákenjük az elősütött tésztára, rászórjuk a bacont és az aprított hagymát, majd a tetejére a reszelt sajtot.
15-20 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »