Kenyérlángos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 3 közepes krumpli
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl langyos víz
- 2 teáskanál só
- 1 kávéskanál cukor
Tetejére:
- 2 dl tejföl
- 3 gerezd fokhagyma zúzva
- 3 fej lilahagyma
- 20 dkg reszelt sajt
- 35 dkg kockázott bacon
Elkészítése:
A krumplit megfőzzük, majd összetörjük és hagyjuk kihűlni.
A cukros, langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd jól kidolgozzuk a tésztát a többi hozzávalóval. Letakarva duplájára kelesztjük.
Egy nagy sütőpapírral fedett gáztepsibe fektetjük a tésztát és kézzel széthúzgáljuk, majd villával megszurkáljuk. 180 fokra melegített sütőben kb 10 percig sütjük, majd kivesszük.
A tejfölben elkeverjük a zúzott fokhagymát, majd rákenjük az elősütött tésztára, rászórjuk a bacont és az aprított hagymát, majd a tetejére a reszelt sajtot.
15-20 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »