Kenyérlángos recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 5 dkg élesztő
- csipet cukor
- 2 dl tej
- 1 kg liszt
- 1 csapott evőkanál só
- 2-3 dl víz
Feltét:
- 500 ml tejföl
- 4-5 gerezd fokhagyma
- kockázott bacon
- 2-3 fej lilahagyma
- 20-30 dkg sajt
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet és a sót összekeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a vizet. Lágy, de nyújtható tésztát dagasztunk, majd kelesztőtálban kelesszük kb 30 percet.
Ha megkelt 1-2 cm vastagságú tésztát nyújtunk. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rárakjuk a kockázott bacont és a felkockázott lilahagymát, majd megszórjuk reszelt sajttal.

Forró sütőben 30 perc alatt készre sütjük, vagy amíg meg nem pirul a sajt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

