Kenyérlángos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 5 dkg élesztő
- csipet cukor
- 2 dl tej
- 1 kg liszt
- 1 csapott evőkanál só
- 2-3 dl víz
Feltét:
- 500 ml tejföl
- 4-5 gerezd fokhagyma
- kockázott bacon
- 2-3 fej lilahagyma
- 20-30 dkg sajt
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet és a sót összekeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a vizet. Lágy, de nyújtható tésztát dagasztunk, majd kelesztőtálban kelesszük kb 30 percet.
Ha megkelt 1-2 cm vastagságú tésztát nyújtunk. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rárakjuk a kockázott bacont és a felkockázott lilahagymát, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Forró sütőben 30 perc alatt készre sütjük, vagy amíg meg nem pirul a sajt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »