Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros-szalonnás kenyérlángos recept

Kapros-szalonnás kenyérlángos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 1 tk só
    • 1,7 dl langyos víz
    • 2 dkg friss élesztő
    • 1 púpos tk tyúkzsír megolvasztva (esetleg 2 ek olaj)

    Szószhoz:

    • 4 púpos ek tejföl
    • 1 nagy csipet só
    • 1 nagy csokor friss kapor

    Feltéthez:

    • 1 kisebb fej lila hagyma
    • 25 dkg húsos szalonna

    Elkészítése:

    A tésztához az élesztőt a langyos, de nem forró vízbe morzsoljuk, elkeverjük, de nem szükséges futtatni.

    A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az élesztős vizet és az olvasztott zsírt. Jól összedolgozzuk, és rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Meleg helyen, lefedve a duplájára kelesztjük.

    Ez alatt a kaprot megmossuk, leitatjuk róla a vizet, apróra vágjuk, és elkeverjük a tejföllel és kevés sóval.

    A szalonnát apró kockára vágjuk, zsírjára pirítjuk, és kiemeljük a zsírból. A lila hagymát vékony csíkokra vágjuk.

    Két kerek pizza sütőformát kikenünk vékonyan a kisült szalonna zsírjával, megszórjuk liszttel.

    A megkelt tésztát két részre osztjuk, gombócokat formázunk, és 10 percre félretesszük.

    Az egyiket az előkészített formába rakjuk, kézzel a forma széle felé lapítjuk, toljuk és kis peremet is kialakítunk. Lekenjük két evőkanálnyi kapros tejföllel, megszórjuk a szalonna felével és a lila hagyma egy részével.

    180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Amíg sül, a másik tésztával is megismételjük a műveletet.

    Tipp:

    Tegnap Párom megkérdezte, amikor a kertben voltunk és ránézett a kaporra, hogy mikor sütök megint kapros kenyérlángost. Régebben már több alkalommal készítettem, nagyon szeretjük. Nem is vártam sokáig, csak ma uzsonnáig :-)
    Akinek nincs két kerek (26 cm-es) formája, egész nyugodtan sütheti egy nagy méretű (38*30 cm) tepsiben.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá