Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros-szalámis kenyérlángos recept

Kapros-szalámis kenyérlángos
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 1 csapott tk só
    • 1,5 dkg friss élesztő
    • 1,6 dl víz
    • 3 ek olaj

    Szószhoz:

    • 4 ek tejföl
    • 1 nagy csipet só
    • 1 nagy csokor friss kapor
    • 1 tk házi fokhagymakrém

    Feltéthez:

    • 10 dkg szalámi

    Elkészítése:

    Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk és elkeverjük, de nem szükséges futtatni.

    A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk az élesztős vizet, az olajat.

    Alaposan kidagasztjuk.

    Letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

    Közben a megtisztított kaprot apróra, a szalámit közepes darabokra vágjuk.

    A tejfölt simára keverjük a sóval, fokhagymakrémmel, beleszórjuk a kaprot is.

    Egy nagy gáz tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a méretére nyújtott tésztát belefektetjük.

    Megkenjük a kapros tejföllel és rászórjuk a szalámit.

    180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

    Tipp:

    A kapor szezon nem telhet el kapros kenyérlángos nélkül. Most szalonna helyett egy kevés szalámi került rá és a kisült finomságot is megszórtam a friss fűszernövénnyel. Jó kapros lett az biztos.

    Gyorsan el is fogyott.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá