Kapros-szalámis kenyérlángos

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Kapros-szalámis kenyérlángos

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 csapott tk só
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 1,6 dl víz
  • 3 ek olaj

Szószhoz:

  • 4 ek tejföl
  • 1 nagy csipet só
  • 1 nagy csokor friss kapor
  • 1 tk házi fokhagymakrém

Feltéthez:

  • 10 dkg szalámi

Elkészítése:

Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk és elkeverjük, de nem szükséges futtatni.

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk az élesztős vizet, az olajat.

Alaposan kidagasztjuk.

Letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

Közben a megtisztított kaprot apróra, a szalámit közepes darabokra vágjuk.

A tejfölt simára keverjük a sóval, fokhagymakrémmel, beleszórjuk a kaprot is.

Egy nagy gáz tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a méretére nyújtott tésztát belefektetjük.

Megkenjük a kapros tejföllel és rászórjuk a szalámit.

180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

Tipp:

A kapor szezon nem telhet el kapros kenyérlángos nélkül. Most szalonna helyett egy kevés szalámi került rá és a kisült finomságot is megszórtam a friss fűszernövénnyel. Jó kapros lett az biztos.

Gyorsan el is fogyott.