Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztás pirog recept

Káposztás pirog
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg finomliszt
    • 1 tk sütőpor
    • 8 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tejföl

    Töltelékhez

    • 25 dkg káposzta
    • 3 ek napraforgó olaj
    • 1 nagy vöröshagyma
    • 1 dl félszáraz fehérbor
    • 1 csipet fekete bors

    A kenéshez

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A káposztát lereszeljük. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a káposztát. Néhány percig pároljuk, majd kevés bort öntünk hozzá, és addig folytatjuk a párolást, míg a folyadék teljesen el nem párolog. Őrölt borssal, esetleg kevés sóval ízesítjük. Hagyjuk hűlni.

    A lisztet összekeverjük a sütőporral, a közepén mélyedést képezünk, ebbe tesszük a puha, de nem olvadt vajat, a sót, és összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, és sima tésztává gyúrjuk. Hűtőben 45 percig pihentetjük.

    Ezután 5 mm vastagra nyújtjuk, egy jó nagy átmérőjű derelye formába helyezzük, és összepréseljük. Ha ilyen nincs, akkor 10 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szúrjuk ki.

    A közepére halmozzuk a tölteléket, ráhelyezünk egy másik korongot, a szélét egy villával lenyomkodjuk, így nem jön ki a töltelék, és mutatós is lesz.

    A pirogokat kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tojással megkenjük őket, és előmelegített, forró sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá