Kakaós csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg túró
- 5 ek olaj
- fél dl tej
- 10 dkg porcukor
- 1 csipet só
- fél csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 3 ek holland kakaópor
- 5 ek porcukor
A tészta kenéséhez:
- 3 ek olvasztott vaj
A tálaláshoz:
- 1 ek porcukor
Elkészítése:
A túrót és a porcukrot egy tálba tesszük és robotgéppel krémesre keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet és az olajat. Végül a lisztet elkeverjük a sütőporral és egy csipet sóval.
Ezt is a túróhoz adjuk, de már kézzel a túróhoz keverjük, összegyúrjuk. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát (kb. 5 mm vastagságúra) és az olvasztott vajjal megkenjük.
A kakaót elkeverjük a porcukorral és a vajas tésztára szitáljuk. Feltekerjük és kb. 2 cm széles szeleteket, csigákat vágunk belőle. 180 fokra előmelegítjük a sütőt, egy gáztepsibe sütőpapírt helyezünk.
A csigákat a sütőpapírra sorakoztatjuk, és kb. 10-15 percig sütjük a légkeveréses sütőben. (Hagyományos sütőben pár perccel tovább tart!)
Figyelni kell a sütési időre, mert nem jó, ha túl pirosra sütjük, akkor szárazabb lehet a végeredmény és akkor finom igazán, ha még puha marad. Kevés porcukorral megszórva kínáljuk.
Tipp: ízlés szerint más töltelékkel is készíthetjük. Például fahéjjal, dióval, vagy a kókuszos verziót is ajánlom nektek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »