Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Jamie Oliver pizzája recept

Jamie Oliver pizzája
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 80 dkg liszt
    • 20 dkg búzadara
    • 1 ek só
    • 14 g szárított élesztő
    • 1 ek cukor
    • kb. 6,5 dl langyos víz

    Paradicsomszószhoz:

    • olívaolaj
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 csokor bazsalikom (szárítottból kb. 2 ek)
    • 40 dkg paradicsom
    • bors

    Feltéthez:

    • rukkola
    • kukorica
    • sajt
    • sonka

    Elkészítése:

    A lisztet elkeverjük a sóval és a búzadarával, a közepébe egy nagy mélyedést csinálunk. A cukort és az élesztőt a langyos víz kb. felébe tesszük, néhány percig hagyjuk állni, amíg felfut, majd beleöntjük a mélyedésbe. Összedolgozzuk a tésztát. Amennyi víz szükséges, annyit még hozzáadunk, hogy egy nem ragadós tésztát kapjuk. Ezután még kb. 10 percig gyúrjuk, hogy a tészta jó rugalmas, puha, sima legyen. A tészta tetejét belisztezzük, és 15 percig szobahőmérsékleten kelesztjük.
    Ezután elkészítjük a szószt.

    A paradicsomot meghámozzuk, apróra vágjuk. Egy lábosban olajat hevítünk, apróra vágjuk a fokhagymát, és beledobjuk az olajba. Nagyon figyeljünk, hogy ne égessük meg. Amikor aranybarna, hozzáadjuk a paradicsomot, ízlés szerint sót és borsot. Ha SZÁRÍTOTT bazsalikomot használunk, azt is ekkor adjuk hozzá. Kb. 20 percig főzzük, közben szétnyomjuk a paradicsomokat. Vigyázzunk, ne nagyon forraljuk, mert a paradicsom szeret “köpködni”, és ha a bőrünkre kerül, csúnya égési sérüléseket okozhat. Amikor kész van, akkor adjuk hozzá a FRISS bazsalikomot.

    Ha a tészta megkelt, annyi részre osztjuk, ahány pizzát szeretnénk csinálni belőle. Én hat részre szoktam. A tésztát lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk, de nem baj az sem, ha ovális, vagy egyéb formájú lesz.

    Megkenjük a szósszal, és elhelyezzük rá a feltétet. A rukkolát rátehetjük most is, de ha frissen szeretjük, akkor a pizza sütése közben, már amikor majdnem kész, akkor helyezzük rá, így nem fonnyad és szárad össze.

    250 fokon 7-10 perc alatt ropogósra sütjük.

    Tipp:

    Ha gyerekeknek, vagy partira csináljuk, oszthatjuk több részre is és csinálhatunk kisebb, mini pizzákat, vagy akár calzonét is.
    A calzonéhoz a vékonyra kinyújtott tésztát megkenjük szósszal, de csak a felére teszünk feltétet, viszont arra bőségesen. Ráhajtjuk a másik felét, a széleit jó alaposan összenyomkodjuk. A tetejét megszurkáljuk, megkenjük vízzel, vagy tojássárgájával, és ugyanúgy sütjük, mint a sima pizzákat.

    A jamie oliver pizzája kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 176 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 28 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek