Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Milánói makaróni recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg al dentére főzött makaróni tészta
    • 25 dkg sonka, felkockázva
    • 50 dkg csiperkegomba, apróra vágva
    • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
    • 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
    • 0,5 l paradicsompüré
    • bors
    • bazsalikom
    • oregano
    • reszelt trappista sajt
    • cukor
    • olíva olaj

    Elkészítés:A vöröshagymát egy kis olajon kezdjük el pirítani, majd adjuk hozzá a gombát, amelyet pirítsunk addig, amíg levet nem enged. Közben sózzunk, borsozzunk. Ezt követően öntsük fel a gombát a paradicsompürével, és kevergetés mellett kezdjük őket forralni, hogy a paradicsompüré veszítsen a víztartalmából. Néhány perc múlva tegyük bele a sonkát is a milánói alapba, majd ha a szósz már majdnem elkészült, akkor tegyük bele a fokhagymát és a zöldfűszereket is. Cukrot csak akkor tegyünk a milánói alapba, ha a paradicsom miatt nagyon savanyúnak éreznénk azt.

    Amint látják, a paradicsompüré miatt nem kell vizet adni a recepthez. Fontos azonban, hogy a püré víztartalmából forraljunk el, hogy a milánói szósz ne legyen túl híg – és persze azt is vegyük számításba, hogy a gombának is magas a víztartalma.

    A kész milánói szószt halmozzuk rá a frissen kifőtt makaróni tésztára, szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal, és már fogyaszthatjuk is.

    A milánói makaróni mellé fogyasszanak egy könnyű, száraz vörösbort, mondjuk kékfrankost.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá