Húsos rakott tészta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg darált sertéscomb
- 1 nagy vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- pirospaprika
- őrölt kömény
- 25 dkg spagetti vagy makaróni
- 4 nagy paradicsom
- 1 hegyes, enyhén csípős zöldpaprika (aki nem szereti a csípőset, az tegyen bele sárga paprikát)
- 1 nagy pohár tejföl
- 15 dkg reszelt sajt
- olaj
Elkészítése:
Kevés olajon puhára pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, tűzről levéve meghintjük a pirospaprikával. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, fokhagymával és őrölt köménnyel ízesítjük.
Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára lesütjük. Közben enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát.
Egy tűzálló tál alját kikenjük a pörkölt szaftjával, erre egy sor főtt tésztát teszünk, rásimítjuk a darált pörkölt felét, kirakjuk a nyers, karikára vágott paradicsom és zöldpaprika karikákkal.
Kissé megsózzuk, bőven meglocsoljuk tejföllel és meghintjük reszelt sajttal. A tészta másik felével és a pörkölttel folytatjuk a rétegezést. Újra paradicsom és zöldpaprika karikák, sózás, tejföl és reszelt sajt.
A tetejére tészta kerüljön, amit bevonunk a tejföllel és a maradék sajtot ráreszeljük. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tészta a tejfölt magába nem szívja és a tetején a sajt szépen megpirul.