Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsos rakott tészta recept

Húsos rakott tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg darált sertéscomb
    • 1 nagy vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • őrölt bors
    • pirospaprika
    • őrölt kömény
    • 25 dkg spagetti vagy makaróni
    • 4 nagy paradicsom
    • 1 hegyes, enyhén csípős zöldpaprika (aki nem szereti a csípőset, az tegyen bele sárga paprikát)
    • 1 nagy pohár tejföl
    • 15 dkg reszelt sajt
    • olaj

    Elkészítése:

    Kevés olajon puhára pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, tűzről levéve meghintjük a pirospaprikával. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, fokhagymával és őrölt köménnyel ízesítjük.

    Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára lesütjük. Közben enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát.

    Egy tűzálló tál alját kikenjük a pörkölt szaftjával, erre egy sor főtt tésztát teszünk, rásimítjuk a darált pörkölt felét, kirakjuk a nyers, karikára vágott paradicsom és zöldpaprika karikákkal.

    Kissé megsózzuk, bőven meglocsoljuk tejföllel és meghintjük reszelt sajttal. A tészta másik felével és a pörkölttel folytatjuk a rétegezést. Újra paradicsom és zöldpaprika karikák, sózás, tejföl és reszelt sajt.

    A tetejére tészta kerüljön, amit bevonunk a tejföllel és a maradék sajtot ráreszeljük. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tészta a tejfölt magába nem szívja és a tetején a sajt szépen megpirul.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá