Húsos rakott tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált sertéscomb
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • pirospaprika
  • őrölt kömény
  • 25 dkg spagetti vagy makaróni
  • 4 nagy paradicsom
  • 1 hegyes, enyhén csípős zöldpaprika (aki nem szereti a csípőset, az tegyen bele sárga paprikát)
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt
  • olaj

Elkészítése:

Kevés olajon puhára pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, tűzről levéve meghintjük a pirospaprikával. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, fokhagymával és őrölt köménnyel ízesítjük.

Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára lesütjük. Közben enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát.

Egy tűzálló tál alját kikenjük a pörkölt szaftjával, erre egy sor főtt tésztát teszünk, rásimítjuk a darált pörkölt felét, kirakjuk a nyers, karikára vágott paradicsom és zöldpaprika karikákkal.

Kissé megsózzuk, bőven meglocsoljuk tejföllel és meghintjük reszelt sajttal. A tészta másik felével és a pörkölttel folytatjuk a rétegezést. Újra paradicsom és zöldpaprika karikák, sózás, tejföl és reszelt sajt.

A tetejére tészta kerüljön, amit bevonunk a tejföllel és a maradék sajtot ráreszeljük. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tészta a tejfölt magába nem szívja és a tetején a sajt szépen megpirul.