Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsos káposztás tészta recept

Húsos káposztás tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg sertés dagadó
    • 3-4 nagyobb vöröshagyma
    • 1 kg fehér káposzta
    • 10 dkg zsír
    • 60 dkg nagy kocka tészta
    • bors
    • kaporlevél
    • 1 dl fehérbor

    Elkészítése:

    A “félfőre” vágott hagymát a zsíron megpirítjuk.

    A hagymára tegyük rá a vékony csíkokra vágott húst, és nagy lángon pirítsuk. A kifehéredett húsra tegyük rá a laskára szeletelt káposztát, és mérsékelt tűzön pároljuk puhára. (Ha szükséges, öntsünk rá 1-2 dl vizet.)

    Tegyünk rá ízlés szerint sót, borsot, kaporlevelet, majd öntsük az 1 dl fehér bort a puhára párolt káposztás húsra. 5 percig forraljuk össze.

    A kifőzött tésztára rátesszük a káposztás húst, kaporlevéllel megszórjuk és tálaljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá